Üdvözöljük, kedves Vendégünk!    Bejelentkezés   Regisztráció

A keringés és az anatómiai kompresszió

A visszeresség, visszérbetegség a nők többségét veszélyezteti a terhesség, az ülő- vagy állómunka, a kevés mozgás, valamint a túlsúly következtében.

Ha vénás keringés megfelelő, a vér 95%-a a mélyvénákon keresztül áramlik vissza a szív felé. A felületi vénákban lévő vér ugyancsak a mélyvénákba kerül. A vénás keringés egyirányú, ez megakadályozza a vér visszaáramlását a mélyvénából a felületi vénákba. A vénás keringés elégtelen működése, vagy más befolyásoló tényezők következtében ez a folyamat tökéletlenül megy végbe, és a visszaáramlás következtében a láb dagadt, ödémás lesz.

A rugalmas harisnya nyomás alatt tartja a felületi vénákat és elősegíti, hogy a vér a mélyvénákon át a szív felé áramoljon. A kompressziónak köszönhetően a felületi vénákba történő visszaáramlás esélye a nullára csökken, és ezzel a vénák állapotából fakadó problémák, és az ennek következményeként kialakuló, szöveti oxigénhiányból származó veszélyek, szövetelhalások megelőzhetők.

Azt a hatást, amelyet egy megfelelően rugalmas nadrág kifejt, "pumpa effektus"-nak is nevezik.

A rugalmas kompresszió, amelyet a speciális harisnyák gyakorolnak a lábra, elősegíti a vérkeringés és a "pumpa effektus" működését is.

A kompressziót általában a láb előre meghatározott pontjain mérik, és higanymilliméterben adják meg.

30 DEN - enyhe megelőzési célú anatómiai kompresszió

70 DEN - közepes megelőzési célú anatómiai kompresszió

140 DEN - erősebb megelőzési célú anatómiai kompresszió

A vénák működése A vénák működése A vénák működése
az egészséges vénákban a vér egy irányba, a szív felé halad a kitágult vénák esetében a véráram megreked, így visszeret képez a nyomás alatt lévő vénában a keringés újra egy irányba halad

A SOLIDEA harisnyák mind anatómiai kompressziós hatást fejtenek ki a láb keringési rendszerére, ami azt jelenti, hogy bokánál a legerősebb, majd felfelé haladva csökken. A kompresszió mértéke megfelel nemzetközi orvosi standardnak, amelyet a nemzetközi minőség-ellenőrző intézetek folyamatosan kontrollálnak, és minősítenek. A Solidea valamennyi intézet tanúsítványával rendelkezik.

A legelső kompressziós pont a B. Ettől a ponttól fokozatosan csökkenő a kompresszió mértéke.

Rizikófaktorok: túlsúly, statikus munkavégzés, hosszú repülőút, vagy autóút, terhesség, családban előfordult hajlam, túl szoros fehérnemű

Anatómiai kompresszió
Méret kereső
méret: szín:
termék:
keresés
A kosarad üres
Információk