Üdvözöljük, kedves Vendégünk!    Bejelentkezés   Regisztráció

Gyakori kérdések a termékekről

Hordható-e a SILVER WAVE nadrág egész nap?

A SILVER WAVE nadrágok szövését kimondottan a mozgáshoz és sportoláshoz fejlesztették ki, ezért tökéletesen szellőzik még ruha alatt is. Aktív lélegző anyagának és az ezüst ionos bacteriostatic hatásának köszönhetően, pedig megakadályozza a baktértiumok elszaporodását a bőrön, ezért akár egész napos viseletre is alkalmas. A SILVER WAVE nadrágok szövése nagyon erős kompresszióval bír, ezért egész napos viselésük nem mindenki számára kényelmes. A SOLIDEA kimondottan az egész napos narancsbőr kezelésre és a mindennapi folyamatos használatra fejlesztette ki a SILVER WAVE Fresh combközépig érő nadrágját, aminek gyengébb szövése növeli viselője komfort érzetét.

Viselhető-e a SILVER WAVE ruha alatt, pl. normál nadrág, vagy fitness nadrág alatt?

A SILVER WAVE forradalmi megoldásai kombinálják egy harisnya és egy fitnesz nadrág előnyeit. Vékony, rugalmas, aktív légáteresztő szövése, kiválóan formázza az alakot, ezért normál ruházat alatt észrevehetetlenül viselhető. Aktív mozgás közben praktikus olyan fitnesz nadrág alá venni, amely szintén biztosítja a bőr lélegzését, máskülönben csak a mikromasszázs hatás érvényesül, a bacterostatic hatás csak korlátozottan.

Mennyire normális az, hogy a Silver Wave nadrágok viselése után a bőrön kis piros csíkok láthatók?

Ez a mikromasszázs hatása, amely a nadrág, harisnya anyagának belső oldalán látható háromdimenziós hullámszövésnek köszönhető. A masszázs akkor intenzív, amikor mozgunk, de ülőhelyzetben is vált ki hatást, élénkíti a bőr alatti sejtek anyagcseréjét, ezáltal elősegíti a letapadt zsírcsomócskák felbontását. Ez a piros csík rövid idő után elmúlik. Már az első alkalmak után is javul a bőr tónusa, tapintása selymesebb lesz, rendszeres használata révén csökken a narancsbőr.

Mennyi idő múlva várható a narancsbőr eltűnése?

Természetesen ez sok tényezőtől függ. A cellulit fokától és a testen található zsírréteg nagyságától, a táplálkozástól, a folyadékbeviteltől, az anyagcserétől és a mozgás intenzitástól, gyakoriságától. Ha a helyes táplálkozásra és mozgásra is odafigyelünk, a Solidea SILVER WAVE és MICROMASSAGE termékeinek rendszeres használata már rövid idő alatt is látványos eredményt produkál, főleg azokon a területeken, ahol a narancsbőr éltüntetése a keringés hiánya miatt nagyon nehézkes (pl. combok, fenék). Természetesen a nadrágok, harisnyák anticellulit hatását fokozhatjuk a Solidea anticellulit gél alkalmazásával is.

Mennyi ideig tart egy harisnya?

A SILVER WAVE és MICROMASSAGE termék is csak ruhadarabok. A harisnyák és nadrágok élettartamát nagymértékben befolyásolja a használat és mosás gyakorisága, módja. Ha egy személyi edző például napi 3-4 órán keresztül intenzíven használja, úgy az élettartam jelentősen rövidül, igaz a hatás is sokkal intenzívebb. Természetesen vannak olyan mozgásformák (pl. spinning, vagy kerékpározás) melyek szintén elősegítik a nadrág kopását az ülep és a lábközti részen, ez a súrlódásnak köszönhető. A tapasztalat azt mutatja, hogy a használati és mosási útmutató szigorú betartása, és normál használat mellett kb. 6-8 hónapig használható, intenzív használat esetében 3-5 hónap alatt elhasználódik. Tapasztalataink szerint a legtartósabb modell a SILVER WAVE Corsaro.

Mire kell figyelnem a használatnál?

Először is nem praktikus túl szűk méretet használni, hiszen a felhúzás során könnyen kiszakadhat. A SILVER WAVE nadrágok anatómiai kompressziója önmagában is élénkíti a keringést, a túl feszes nadrág szövése hamarabb megpattan. A megpattant szemek bizonyos korlátok között megvarrhatók, de a vékonyabban szőtt részek, pl. a lábközti rész hamarabb tönkremegy, ha túl feszes a nadrág, ezek a rész amúgy is állandó dörzsölésnek van kitéve. Amikor felveszi valaki a harisnyát, akkor fontos, hogy kényelmesen borítsa a testet, teljesen illeszkedjen, ne feszüljön a lágyéknál, illetve láb között.

Bővebb információ "Praktikus tanácsok a SOLDEA harisnyák használathoz"

Hogyan kell mosni, ápolni?

A harisnyát inkább kézzel, kézmeleg vízben mossuk, vagy ha mosógépben szeretnénk mosni, akkor tegyük mosózsákba és ne használjunk 40 celsius foknál melegebb mosóprogramot. A mosáshoz csak semleges mosószert használjunk, és ne használjunk agresszív mosószert (pl. hipót). A szárításnál ügyeljünk arra, hogy a harisnyát ne érje közvetlen hő (pl. konvektor, hajszárító).

A BACTERIOSTATIC termékek meddig őrzi meg az ezüstionos hatást?

A gyártó tájékoztatása szerint az ezüstionok - amelyek természetes módon akadályozzák meg a baktériumok elszaporodását a bőrön - a termék élettartama során folyamatosan szabadulnak fel. Ezt laboratóriumi mérésekkel igazolták. Így az ezüst ionos termékek nem veszítik el antibakteriális hatásukat. Ezt a termék egész élettartalma alatt garantáljuk.

Bővebb információ "Tudj meg többet a BACTERIOSTATIC szálról"

Milyen méretet vegyek?

A nadrágok, harisnyák, zoknik, és kiegészítők vásárlásakor a mérettáblázatban megadott szempontok alapján kell a méretet megállapítani. Amennyiben határesetről van szó, javasoljuk, hogy egy számmal nagyobb méretet válassz. Az első felvételkor a nadrág kicsit szűknek tűnik, de utána a testedhez és a méretedhez idomul és könnyen használható.

Bővebb információ "Praktikus tanácsok a SOLDEA harisnyák vásárlásához"

Használható-e krém a harisnyák és nadrágok viselése alatt?

A MICROMASSAGE hatás fokozható olyan krémek használatával, ami az adott területen vérbőséget okoz (pl. paprika, koffein, fahéj tartalmú krémek). A krémekben található vegyi anyagok azonban hosszabb távon károsítják a szövetszálakat, ezért csak a gyorsan, még a harisnya felhúzása előtt felszívódó krémek használata ajánlott. Bizonyos "égető" krémek használata során figyelembe kell venni, hogy ha alkalmazásuk után közvetlenül mozgunk, vagy sportolunk az izzadás következtében a bőr pórusai kitágulnak, és a bőrön igen erős égető érzés alakulhat ki, amit a folyamatos MICROMASSAGE által gyakorolt dörzsölő masszírozó hatás fokozhat. Krémek használata esetén fontos a napi szintű, semleges mosószerrel történő mosás. A SOLIDEA gyorsan felszívódó anticellulit géljét (MAGIC Gel) kifejezetten a mikromasszázs elősegítésére fejlesztették ki, ezért ezt nyugodt szívvel tudjuk ajánlani a nadrág hatásának a növelésére. Más termékkel kapcsolatosan azonban pontos tapasztalatunk nincs.

Van -e valamilyen garancia a termékekre?

Szavatosságot csak a gyártási hibából eredő problémákért vállalunk. A háromdimenziós MICROMASSAGE szövés egy speciális kialakítású anyag, ezért fontos azoknak a szabályok betartása, amelyek a gondos használathoz hozzátartoznak. Különösen igaz ez a lábköz részre, itt ugyanis nem szabad, hogy a harisnya anyaga feszüljön, mivel az egy finom szövésű pamut, és varrásoknál könnyebben megpattan.

Mit jelent a kompressziós erősség és a DEN szám?

A harisnya kompressziós erőssége azt mutatja meg, hogy egy harisnya mennyire erős szorító hatást vált ki a lábakra és ezáltal a vénákra. Minél nagyobb ez a szám annál erősebb a kompressziós hatás. Az anatómiai kompressziós hatású harisnyák a bokáknál erősebb, míg felfelé haladva egyre gyengébb kompressziós hatással bírnak. Ezeknél a termékeknél a kompressziót két számmal jelöljük, ahol az egyik a legerősebb a másik a leggyengébb kompressziót jelöli. A kompressziót higanymilliméterben (Hgmm) adjuk meg.

A DEN szám a denier név rövidítése és a szálvastagság mértékegysége. Egy 9000 méter hosszúságú szál súlyának értéke. Pl.: 20 Den = 9000 méter fonal, súlya 20 gramm. Minél nagyobb egy harisnya a DEN száma, annál vastagabb fonalból készült. A DEN szám azért függ össze a kompressziós hatással, mert minél erősebb kompressziót kell kifejtenie egy harisnyának, annál vastagabb szálra van szükség.

Ha egy harisnya DEN száma vagy kompressziós erőssége nagyobb, az kevésbé áttetsző?

A DEN számok és a kompressziós erősség növekedésével a harisnyák a vastagabb és erősebb szálak miatt egyre kevésbé áttetszőek.

Van-e lehetőség arra, hogy ha a webshopban vásárolt termék még sem jó, kicseréljék azt?

A távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet 4. § - a alapján - az 5. §-ában foglalt kivételekkel - a vásárló a termék kézhezvételét követő nyolc munkanapon belül kérheti a küldött termék cseréjét, vagy elállhat a szerződéstől. Ebben az esetben csak az eredeti és sértetlen csomagolásban visszaküldött hibátlan termékeket tudjuk kicserélni.

Méret kereső
méret: szín:
termék:
keresés
A kosarad üres
Információk